Yeni Clio pazara sunuldu

Yeni Clio, 31 Mart tarihinden itibaren 23.900 YTL’den başlayan anahtar teslim fiyatlarla Türkiye pazarına sunuldu. Lansman ile birlikte 1.2 16v 75 bg, 1.4 16v 98 bg ve 1.5 dCi 65 bg motor seçenekleri Türkiye pazarına sunulacak olan Yeni Clio’nun motor gamına 112 bg gücünde otomatik vitesli 1.6 16v ve 80 bg gücünde 1.5 dCi motor seçenekleri önümüzdeki dönemde dahil edilecek. Yeni Clio sahibi olacak ilk 1000 kişinin aracı, lansman hediyesi olarak “park sensörü” ile donatılacak.


Daha büyük ve daha geniş oturma alanı sunan Yeni Clio, dinamik yol tutuşu ve yüksek konfor seviyesi ile sürüş keyfine öncelik veriyor; aynı zamanda Euro NCAP’tan aldığı en yüksek not olan “5 yıldız” ile Renault' un güvenlik alanındaki öncülüğünün yeni bir kanıtını oluşturuyor. “2006 Yılının Otomobili” olan ve Türkiye’de üretilen Yeni Clio, geniş iç mekanıyla, şimdi her zamankinden çok, « büyüklerde ne varsa, onda da var » dedirtiyor. Kendi sınıfına özgü kompakt boyutlarıyla, her alanda üst segmentte görmeye alıştığımız donanım ve standartlar sunuyor.


Yeni Clio, Oyak Renault tarafından üretilen Clio Symbol ve Yeni Mégane Sedan’a ek olarak Ocak ayında Bursa’da üretilmeye başlandı. 2006 yılında, 90 bin adet Yeni Clio üretilip, bunun yüzde 90’dan fazlasının ihraç edilmesi öngörülüyor.


3 farklı ekipman seviyesi

Authentique versiyonunda konfor olarak klima, radyo-teyp ve yol   bilgisayarı standart olarak sunuluyor. Güvenlik konusunda ise BS+EBV ile acil fren destek sistemi (AFU), çift seviyeli sürücü ve yolcu hava yastıkları, yükseklik ayarlı aktif ön gergili ve kuvvet kontrol sistemli ön emniyet kemerleri, yükseklik ayarlı ön koltuk başlıkları, 3 noktalı arka emniyet kemerleri standart olarak sunuluyor. Estetik açısından standart olarak sunulan gövde rengi tamponların yanı sıra sis farları ve alüminyum alaşımlı janttan oluşan Style Paketi opsiyonel olarak sunuluyor.

 

 

 

 

 

 

Expression versiyonunda, bu ekipmanlara ek olarak refakatçi aydınlatma, radyo-CD, elektrikli dış dikiz aynaları ve sürücü koltuğu yükseklik ayarı standart olarak sunulurken, güvenlik açısından Authentique versiyonuna ek olarak yan hava yastıkları, yükseklik ayarlı yeni nesil ön koltuk başlıkları, ABS+EBV ile acil fren destek sistemi (AFU) standart olarak sunuluyor. Opsiyonel olarak sunulan Tekno Paketi’nde otomatik klima, yağmur sensörü ve otomatik yanan farlar, Konfor Paketi’nde ise nikelajlı dış kapı kolları, sis farları, ilave viraj farları ve alüminyum alaşımlı jantlar yer alıyor.


Yeni Clio ürün gamının en üst seviyesinde yer alan
Dynamique versiyonunda ise perde hava yastıkları ile radyo-cd-mp3 standart olarak sunulurken, otomatik klima, yağmur sensörü ve otomatik yanan farlardan oluşan Tekno Paketi ile nikelajlı dış kapı kolları, sis farları, ilave viraj farları ve alüminyum alaşımlı jantlardan oluşan Konfor Paketi opsiyonel olarak sunuluyor.